logo

6 odkazov, ktoré vám uľahčia cestu za lepším platom v roku 2020

23.12.2019

cover image

Zvyknete pred koncom roka bilancovať, čo sa vám v živote podarilo, čo nešlo podľa vašich predstáv a s akým plánom sa chystáte vykročiť v ústrety novej životnej etape? V tom prípade tento článok zapadne do vašej mozaiky. Spísali sme pre vás to najlepšie, čo sme v roku 2019 priniesli, aby ste si vedeli zodpovednejšie naplánovať cestu za férovým platom v roku 2020.


1. Vyhnite sa základným chybám pri vyjednávaní o plate

Ako by mala vyzerať vaša príprava a stratégia, keď sa chystáte rozprávať o plate na pohovore alebo so svojím šéfom? Prečítajte si o 5 základných chybách pri vyjednávaní o mzde, ktoré spravili ľudia pred vami, aby ste vy už nemuseli. Prečítajte si tu.


2. Urobte všetky potrebné kroky

Jedna vec je vyhýbať sa chybám, no tá druhá je nasledovať tie správne kroky, ktoré zvýšia vaše šance na úspech. Vydláždili sme pre vás cestičku a spísali 5 krokov k platu, ktorý si zaslúžite. Prečítajte si tu.


3. Poznajte znalosti, ktoré zamestnávatelia vyžadujú

To, že sa trh práce neustále mení, snáď už ani netreba opakovať. Pred 50, 100 či 200 rokmi sa od ľudí vyžadovali podstatne iné znalosti než dnes. Akých 10 znalostí zvyšuje šance na úspech v súčasnosti? Prečítajte si tu.


4. Nepodceňujte silu platového dotazníka

Žijeme dobu, v ktorej sú dáta a informácie jednou z najcennejších “surovín” a to isté platí aj na trhu práce, najmä keď ide o plat. Práca človeka je trhová komodita ako každá a iná a vždy sa oplatí poznať jej hodnotu. Keďže nie je práca ako práca a zamestnanec ako zamestnanec, je tu platový dotazník, ktorý vám pomôže zistiť, koľko peňazí by ste si mali vypýtať. Prečítajte si, prečo by ste mu mali venovať svoje 4 minúty času. Prečítajte si tu.


5. Ľahší začiatok pre absolventov

V škole sa toho naučíme veľa, no praktické informácie a zručnosti musíme nadobudnúť sami. Nováčikovia na trhu práce často nevedia, ako to v pracovnom živote chodí, preto je pre nich každá rada dobrá. Ak budete v roku 2020 absolventom alebo niekoho vo svojom okolí poznáte, pošlite mu tento link s praktickými informáciami o tom, čo treba vedieť o svojej budúcej mzde. Prečítajte si tu.


6. Šetrite s ľahkosťou

Na ceste za lepšou finančnou situáciou nestačí len dobre zarábať, dôležité je aj naučiť sa šetriť - v ideálnom prípade tak, aby nás to nebolelo. Preskúmali sme všetky možnosti a spísali 7 metód na efektívne šetrenie peňazí. Prečítajte si tu.


© Platy.sk

Zistite, či zarábate férovo

Získajte bezplatné osobné porovnanie platu.

Porovnajte si plat