logo

Prieskum platov Platy.sk nadväzuje na úspech Mercesu

29.9.2010

Platový prieskum spoločnosti Profesia po troch rokoch zmenil názov, dizajn a rozšíril možnosti, ako ho využiť. Metodika zostáva rovnaká.

Od októbra prieskum platov Merces „nahradili\" Platy. Okrem toho, že sa zmenili farby portálu, zmodernizovali sme dizajn a pripravili nové služby. Metodika platového prieskumu však zostala nezmenená. Na stránke www.platy.sk si nové možnosti platového prieskumu môžete veľmi jednoducho vyskúšať.

Zmeny, na ktoré sa na stránke Platy.sk môžete zamerať:

  • Pribudla prehľadná tabuľka o tom, koľko percent ľudí zarába viac, porovnateľne a menej ako respondent.
  • Pribudla sekcia „Servis\" prinášajúca aktuálne články a informácie o platoch vyplývajúce výlučne z vlastných dát prieskumu.
  • Aby ste nemuseli prepočítavať údaje z výplatnej pásky na iných stránkach, súčasťou sekcie Servis sa stala aj mzdová kalkulačka.  Vďaka nej si zamestnanec jednoducho vypočíta výšku svojej čistej mzdy, aj to, koľko stojí svojho zamestnávateľa podľa výšku takzvanej superhrubej mzdy.
  • Porovnanie platu na pozícii v ostatných krajinách (Česko, Maďarsko, Srbsko, Bosna)
  • Pribudla možnosť vytlačiť si výstup v PDF formáte pre jeho uchovanie a prípadné ďalšie použitie
  • Úplná zmena dizajnu stránky sprehľadnila výsledky pre respondentov



Rovnaký prieskum už funguje vo všetkých troch krajinách pod generickými doménami. Všade sa bude prieskum volať \"Platy\" v jazyku danej krajiny a bude na portáli s rovnakým menom. V Českej republike sa názov zmení na Platy.cz, v Maďarsku sa prieskum premenuje na Fizetések.hu.

Na tej istej metodike rok funguje platový prieskum aj v Srbsku na portáli Istrazivanjeplata.com. Od tohto roku tiež v Bosne a Hercegovine na portáli Plata.ba.

Postupne má prieskum ambíciu rozšíriť sa do ostatných susedných aj vzdialenejších štátov, aby si respondent mohol porovnať plat v čo najviac krajinách. Prieskumy zo všetkých krajín sa spoja do veľkého globálneho prieskumu Paylab.com založeného na rovnakej metodike.

Cieľom platového prieskumu je už tri roky poskytovať respondentom vždy aktuálne informácie o platoch a umožniť im porovnať si vlastný plat s ľuďmi na rovnakej pracovnej pozícii, v konkrétnom regióne, s rovnakým vzdelaním či rovnakou dĺžkou praxe. Prieskum sleduje platy na 470 pracovných pozíciách a poskytovanie 14 nefinančných benefitov.




Zistite, či zarábate férovo

Získajte bezplatné osobné porovnanie platu.

Porovnajte si plat