logo

Paylab spustil mobilnú aplikáciu, ktorá porovnáva platy

11.1.2017

Medzinárodný platový portál Paylab spustil v decembri 2016 mobilnú aplikáciu na porovnanie platov PAYLAB SALARY CHECKER. Aplikácia je bezplatná a dostupná na stiahnutie v Google Play Store. Hlavným benefitom aplikácie je možnosť byť neustále informovaný o vývoji platov na svojej pracovnej pozícii v danej krajine. Každá práca má svoju hodnotu a to je tiež dôvod, prečo mať neustále prehľad o svojej cene na trhu práce.


Mobilná aplikácia je prirodzenou nadstavbou medzinárodného platového portálu Paylab, ktorý sa snaží viac personalizovať túto službu pre zamestnancov a poskytovať im pravidelný update o platoch.

Informácie o zárobkoch sú vnímané ako veľmi citlivá téma na diskusiu. Paylab preto spustil túto anonymnú službu, kde si môžu ľudia bezpečne a bez obáv porovnať svoj plat s ostatnými zamestnancami v krajine. Informáciu, ktorú užívateľ dostáva, je nenahraditeľnou pomôckou pri každom pracovnom pohovore, hodnotiacom pohovore so svojím nadriadeným alebo pri vyjednávaní o zvýšení platu



Ako aplikácia funguje a pre koho je určená?

Po vyplnení vstupných potrebných informácií pre porovnanie platu dostane užívateľ aplikácie informáciu o priemernom mesačnom plate na svojej pozícii a vo svojom regióne, prípadne krajine. Navyše môže byť pravidelne informovaný zakaždým, keď nový respondent na rovnakej pozícii vyplní informácie o svojom plate, pričom plat používateľa bude porovnaný s platom tohto nového respondenta.

V krajinách, kde Paylab nedisponuje dostatočným objemom dát od respondentov, získa užívateľ po zadaní vstupných údajov dokument s užitočnými tipmi pri vyjednávaní o plate. Zároveň sa používateľ dozvie, koľko percent respondentov z celosvetovej databázy Paylabu zarába menej ako on. Paylab mu dodá porovnanie platu podľa zadanej pozície a regiónu ihneď, ako sa mu podarí získať dostatok údajov od respondentov v danej krajine.


Dáta, s ktorými si user porovnáva plat, sú aktualizované každý mesiac. Systém ho automaticky každé tri mesiace informuje o aktuálnom priemernom plate na jeho pozícii. Aplikácia je bezpečná a garantuje pri dátach maximálnu diskrétnosť.

Aplikácia je určená pre všetkých zamestnancov, ktorí chcú mať obraz o aktuálnom platovom ohodnotení pre svoju pracovnú pozíciu, pre ľudí, ktorí sú nespokojní so svojim platom a chcú to riešiť a zároveň pre tých, ktorí si hľadajú prácu a chcú mať prehľad o reálnej cene práce na danej pozícii.  




Background a vízia značky Paylab

Stránka Paylab.com vznikla v septembri 2015 a zastrešuje 14 lokálnych platových portálov s rovnakou metodikou zberu dát, prevažne v regióne strednej a východnej Európy. Zároveň dáva možnosť ľuďom z celého sveta porovnať si svoj plat na portáli Paylab.com. Ambíciou a víziou značky je dlhodobo poskytovať aktuálne informácie o platoch vo svete, so špeciálnym fokusom na Európu a rozvíjajúce sa trhy v Afrike, Ázii a v Tichomorí. Značka už dlhodobo sleduje zvýšený dopyt po tejto platovej službe v tomto regióne.

Prvý platový portál Platy.sk bol spustený spoločnosťou Profesia na Slovensku v roku 2007 a vytvoril systém a metodológiu pre zbieranie, očistu a vyhodnocovanie dát o platoch. Neskôr sa vytvorila sieť lokálnych platových portálov v miestnych jazykoch v strednej Európe (Maďarsko, Česká republika, Poľsko), na Balkáne (Chorvátsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Slovinsko, Čierna Hora), v Pobaltí (Estónsko, Lotyšsko, Litva), vo Fínsku a v Keni. Značka Paylab je súčasťou fínskej mediálnej skupiny Alma Media.  



Zistite, či zarábate férovo

Získajte bezplatné osobné porovnanie platu.

Porovnajte si plat